Известие

Collapse
No announcement yet.

Скоростомера не работи .

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скоростомера не работи .

Колеги качвам се сутринта в колата тръгвам и по едно време гледам стрелката на скоростомера седи на 20 . Всички останали уреди си работят . Пробвах с премерен удар по таблото , но не се получи . Някой да има идеи ???

На първо време намери кулунга на датчика от скоростната кутия, ако си с боксер, защото на ТС май е от АБС, но може и да греша.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Колата е 1.9 тд 98г.

Comment

ами да, проверяваш първо датчика на скоростната кутия и ако не е той- таблото е.
        точка

Comment

ако е датчика според мен не трябва да ти работи и това което отброява изминатите километра ама според мен е датчика и ти не си забелязал че не работи и това
          alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
          Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

Сега ще я повозя малко да видя .

Comment

Сега покарах колата и видях, че не ми отчита и изминатите километри. Дали е от датчика и къде се намира при моя модел и мотор.

Comment

Значи е от датчика. Потърси по менюалите къде е буксата на датчика. Обикновено там клеясват клемите.
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

самият датчик се намира на скоростната кутия отгоре като едно 70 процента е вътре в нея стърчи само буксата от него .... а в долната си част е пластмаса със зъбчета

Comment

Извинявам се че се намесвам без да окажа помощ...
                    На мен са ми изядени тези зъбчета на пластмасовото и се чудех дали ако си направя цялото пластмасово от метал ?!?
                    Дали мога нещо да прецакам скоростната кутия...И някой има ли идея колко пари върви тази пластмаса в магазина и колко по моргите...

Comment

Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщение
                      Сега покарах колата и видях, че не ми отчита и изминатите километри. Дали е от датчика и къде се намира при моя модел и мотор.
                      за съжаление си пак в началото щото и двата уреда взимат сигнал от един датчик и са взаимно свързани. това означава че повредата може и в датчика да е и в таблото, но самия датчик няма какво да му се прецака. ако имаш познат с осцилоскоп, замерете го.
                      точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        за съжаление си пак в началото щото и двата уреда взимат сигнал от един датчик и са взаимно свързани. това означава че повредата може и в датчика да е и в таблото, но самия датчик няма какво да му се прецака. ако имаш познат с осцилоскоп, замерете го.
                        При мен датчика работи просто зъбците на пластамасичката са изронени и не ми отчита моментна скорост и изминати километри...Добре че е GPS-а за да ми казва с колко карам

Offtopic:Колата ми е на 97524 км. от както съм я купил...

Comment

моргата и нов датчик ... сменя се лесно .. според мен де .. И другото проблема ви не е в таблото като смените датчика сами ще се уверите .. а Точно това че се заоблят зъбчетата на шибаната пластмаса ... само долния край незнам откъде може да се купи ..

Comment

Working...
                          X